Τρίτη 18 Μαρτίου 2008

θα ήθελα να σας ενημερώσω για τις αποφάσεις που έλαβε η εξ αναβολής γενική συνέλευση της Δευτέρας. Θα ήθελα να τονίσω ότι παρά τη μειωμένη προσέλευση κόσμου, η συζήτηση που έγινε ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική. Ελπίζω λοιπόν ότι την επόμενη φορά θα μαζευτούμε περισσότεροι, καθώς θεωρώ ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι κοινά και μόνο μέσα από το διάλογο και τις πιο μαζικές προσπάθειες θα μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε.

Οι αποφάσεις της συνέλευσης:

1. Αποφασίστηκε να γίνει συζήτηση του Διοικητικού Συμβουλίου με κάθε γνωστικό αντικείμενο ξεχωριστά. Στη συνάντηση αυτή θα συζητηθούν τα προβλήματα των γνωστικών αντικειμένων και θα κατατεθούν προτάσεις από την πλευρά των συναδέλφων για την αναμόρφωση του εσωτερικού κανονισμού του Μεταπτυχιακού Προγράμματος. Θα συζητηθεί επίσης το θέμα της νέας βιβλιοθήκης του πανεπιστημίου και η λειτουργία της. Σε δεύτερη φάση το Δ.Σ. του Συλλόγου θα συγκεντρώσει τις προτάσεις των συναδέλφων σε ένα κοινό κείμενο και θα τις καταθέσει τόσο στη Μεταπτυχιακή Επιτροπή, όσο και τη Συνέλευση του Τμήματος. Η συμμετοχή σας σε αυτές τις συναντήσεις κρίνεται απαραίτητη.

2. Αποφασίστηκε να γίνει αναλυτική ενημέρωση κυρίως στους συναδέλφους πρωτοετείς του Μεταπτυχιακού μας προγράμματος για τις ωρομισθίες (ώρες που δικαιούνται να κάνουν, χρηματική αντιμισθία, και κανόνες επιτηρήσεις). Επιπλέον, μετά από απειλές που δέχτηκε συνάδελφος στη διάρκεια της επιτήρησης, αποφασίστηκε να κατατεθεί κείμενο στη Μεταπτυχιακή Επιτροπή και να κοινοποιηθεί στη Συνέλευση του Τμήματος έγγραφο με αιτήματα των μελών του Συλλόγου. Το έγγραφο θα τονίζει ότι οι μεταπτυχιακοί δεν θα δεχτούν σε καμία περίπτωση να κάνουν επιτηρήσεις το καλοκαίρι αν δεν ικανοποιηθούν τα παρακάτω αιτήματά τους
α. Κόλλες αναφοράς σφραγισμένες
β. απαραίτητη η παρουσία του μέλους Δ.Ε.Π σε όλη τη διάρκεια της εξέτασης. Σε αντίθετη περίπτωση οι επιτηρητές θα αποχωρούν από το αμφιθέατρο.

3. Επίσης, αποφασίστηκε να προτείνει ο Σύλλογος στη Συνέλευση του Τμήματος τη διοργάνωση διημερίδας με συμμετοχή φοιτητών Α και Β κύκλου από όλα τα γνωστικά αντικείμενα. Στη διάρκεια της ημερίδας, που φιλοδοξούμε να γίνει θεσμός, θα έχουν τη δυνατότητα συνάδελφοι που εκπονούν διδακτορικές διατριβές και συνάδελφοι που έχουν ολοκληρώσει το μάστερ τους, να παρουσιάζουν το θέμα τους σε ένα ευρύτερο κοινό.

4. Τέλος, ο Σύλλογος αποφάσισε να αιτηθεί στο Τμήμα τόσο την πρόσβαση σε περισσότερα ηλεκτρονικά περιοδικά ( αν θέλετε μπορείτε να προτείνετε ποια θεωρείτε ό,τι σας είναι απαραίτητα ανά γνωστικό αντικείμενο) και να εγκατασταθεί ασύρματο δίκτυο στα δύο σπουδαστήρια.

Λυπάμαι που αναγκάζομαι -εκ μέρους του διοικητικού- να σας ενημερώσω όσο το δυνατόν πιο συνοπτικά για τις αποφάσεις της Συνέλευσης, αλλά ο χώρος και ο χρόνος είναι περιορισμένος. Θα σας παρακαλούσα λοιπόν, τώρα που η επικοινωνία μας είναι πιο εύκολη να μην αμελείτε να συμμετέχετε στις συνελεύσεις.

Ευχαριστώ πολύ
Βάνια Χήναρη

Δεν υπάρχουν σχόλια: