Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Ασύρματο δίκτυο

ΠΡΟΣ:
Πρόεδρο Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας
Καθηγήτρια κ. Γεωργία Κοκκορού – Αλευρά
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Κοσμήτορα Φιλοσοφικής Σχολής
Καθηγήτρια κ. Μαρίκα Θωμαδάκη
ΘΕΜΑ:
Εγκατάσταση ασύρματου δικτύου

Κυρία Πρόεδρε,
Όπως γνωρίζετε και από προηγούμενα διαβήματά μας στο Τμήμα, επιθυμία των μελών του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών είναι η εγκατάσταση ασύρματου δικτύου στα σπουδαστήρια Ιστορίας και Αρχαιολογίας – Ιστορίας της Τέχνης. Οι σύγχρονες ανάγκες της έρευνας, αλλά και οι δυνατότητες που προσφέρει σε νέους επιστήμονες το Διαδίκτυο (ψηφιακές βάσεις δεδομένων, ηλεκτρονικά περιοδικά κ.ο.κ.) καθιστούν την άμεση και γρήγορη πρόσβαση σε αυτό απαραίτητη.
Δυστυχώς, όμως, οι ελλιπείς υποδομές των σπουδαστηρίων δεν επιτρέπουν στους συναδέλφους να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες αυτές. Για το λόγο αυτό, ο σύλλογος αναζήτησε τρόπους κάλυψης των αναγκών, έστω και με ίδια μέσα. Κατόπιν επικοινωνίας με το Τμήμα Πληροφορικής (ΚΛΕΙΔΙ), ωστόσο, πληροφορηθήκαμε αφενός ότι οποιαδήποτε εγκατάσταση θα πρέπει να γίνει στο πλαίσιο του υπάρχοντος δικτύου του Πανεπιστημίου και αφετέρου ότι είναι ειλημμένη απόφαση η Φιλοσοφική να αποκτήσει συνολικά ως κτίριο ασύρματο δίκτυο. Σε ερώτησή μας πότε αυτό προβλέπεται, η μόνη απάντηση που λάβαμε ήταν να προσπαθήσουμε να επισπεύσουμε τη διαδικασία με αίτημα της Προέδρου του Τμήματος στο Πρυτανικό Συμβούλιο.
Με οδηγό τη συμβουλή αυτή, λοιπόν, σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή κοινοποιώντας τη και στην κοσμήτορα της Σχολής, αιτούμενοι την υποβολή σχετικού εγγράφου από πλευράς Τμήματος ή/και Σχολής προς το Πρυτανικό Συμβούλιο για την τάχιστη δυνατή εγκατάσταση ασύρματου δικτύου στη Φιλοσοφική.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Άννα Τσοκανή Αντώνης Αμπούτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: